Reiki på distans

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do.

Är du intresserad av att prova på reiki på distans?

Det vore en glädje för mig att ha en session med dig.

Jag erbjuder distans-session på dagtid eller kvällstid, senast från 20:00. Återkom med vilken tid som passar för dig.

Här nedan har jag samlat lite information om hur jag ser på Reiki och vad en session kan innebära.

Hur jag ser på Reiki

Reiki är dels bara ett annat ord för energi, och dels en traditionell metod för att låta denna energi flöda på ett obehindrat sätt genom kropp och sinne.

Jag själv kom in på Reiki av en slump, då det visade sig att en djupgående  kroppsmeditation jag gjort varje kväll i mer än ett år utvecklade min förmåga att förnimma energi. Dessa upplevelser har likheter med Reiki. Jag har haft goda resultat av min kroppsmeditation, både för fysisk återhämtning och skadeläkning, och för att lära känna mitt undermedvetna. När jag så kom i kontakt med metodiken för Reiki kändes det som ett naturligt nästa steg. Sedan dess har jag haft glädjen att får dela Reiki med många andra, och jag ser det som en livets gåva att få dela resan med andra på en så själsnära nivå.

Inom Reiki-traditionen är det alltid mottagaren som drar in den energi som behövs, dit den behövs. Mottagarens mind-body arbetar intelligent med energin på ett undermedvetet plan; bortom medveten kognition. “Givaren”, eller utövaren, behöver därför inte kontrollera precis vart energi ska gå, varför eller hur det ska ske, och det bästa hen kan göra är att kärleksfullt låta den flöda utan att styra flödet. 

Med det sagt så arbetar jag intuitivt, och ofta får jag ett “meddelande” att belysa  – en känsla som vill omfamnas, ett behov som vill uppmärksammas. Detta kan uppträda i form av en symbolisk vision som dyker upp spontant och naturligt. Jag håller känslan eller behovet med kärleksfullhet en kort stund, sedan låter jag den gå, och går vidare genom kroppen. Ibland uppfattas detta även av mottagaren.

Förberedelser

Jag rekommenderar att undvika alkohol samt större mängder socker och kaffe något dygn innan eller två, så gott det går. Drick gärna mycket vatten och stanna gärna upp ibland och bara andas. En session kommer att ge resultat oavsett, men dessa tips kan underlätta för dig att fysiskt känna av de subtila verkningar som en session kan ge.

Hur en distans-session med mig går till

Vi behöver inte ha någon kontakt i samband med själva sessionen, då starttiden bestäms i förväg. Det brukar ta ungefär en halvtimme, men kan ta längre beroende på behov. Start och / eller avslut kan ibland märkas av mottagaren, ibland inte. Energin fortsätter att verka även efter sessionen. 

Jag rekommenderar att du som mottagare sitter bekvämt eller ligger ner avslappnat i sängen. Lägg gärna in 5-10 minuter eller mer till kroppsavslappning innan själva sessionen om det går, då du andas djupt och naturligt. Om du utövar någon form av meditation så är det bra att göra detta innan. Efteråt är det vanligt att bli för avslappnad för meditation – det kan vara bra att även ge sig själv en stund att “komma tillbaka” om vi väljer en tid mitt på dagen.

Hur det kan kännas

Var och en känner av Reiki på sitt eget sätt. Det kan kännas som en intensiv pulserande sensation någonstans i kroppen, värme eller kyla, stickningar / myror, djup avslappning, eller ingenting alls. Vissa känner efteråt att de fått ny energi – andra har somnat rofyllt. Några få gånger verkar det som att visualisationer som jag har “sett” har uppfattats i bild av mottagaren (vilket är en upplevelse utöver Reiki). Det finns inget rätt och fel. Energimetoder verkar subtilt och behöver inte kännas av i den fysiska kroppen för att göra nytta.

Efteråt

Reiki är som en “boost” av energi till det som just nu behöver uppmärksamhet i kropp och själ. En bra analogi är tillagning av minestrone-soppa. Så länge soppan är kall så är ytan slät, men när den värms upp flyter bitar upp på ytan. Energin från en session skapar inget nytt inom mottagaren, utan rör upp sådant till ytan – och påbörjar läkning av något som redan fanns, fördolt, som just nu skulle må bra av mer fokus. Energin från en session är läkande i sig, men det bästa är naturligtvis att fortsätta ta hand om dig för att främja läkning och fortsatt inre utveckling.

Om du redan utövar någon form av meditation så rekommenderar jag att fortsätta med det, helst både innan och efter sessionen, så ofta som det känns bra. Vi faller alla av den stolen ibland, men det är bara att sätta igång igen när det känns möjligt. Det är ett utmärkt sätt att ge kropp och sinne tid att integrera energi och balansera sig.

Om du inte har någon vana av meditation, restorativ yoga eller annan djup återhämtning, så rekommenderar jag att testa enkel kroppsavslappning. Det kan göras på många olika sätt – googla och prova gärna lite olika. Det som känns rätt är rätt. Alltifrån 5 – 50 minuter kan vara lagom. Själv föredrar jag en liggande kroppsavslappning innan sovdags, andra föredrar en lugn morgonstund kombinerat med en intention för dagen, medan vissa gillar en siesta under dagen. Fråga gärna om du vill ha fler tips.

Även efter sessionen ligger oftast det som belysts såpass djupt att man inte direkt kan nå det med vaken kognition. Det är i så fall som det ska vara – vi behöver inte sätta ord på alla våra erfarenheter med omedelbar verkan. Men det kan vara intressant att försöka komma ihåg och skriva ner drömmar, känslor och tankar efteråt.

Om jag upplevt något särskilt under sessionen så berättar jag det om du så önskar. Jag uppskattar om du vill dela med dig av din upplevelse, men det är inget måste. Jag kommer aldrig att fråga dig om upplevelser du inte själv vill dela med dig av. Även under sessionen kan jag aldrig uppleva mer än det som du själv valt att dela med dig av. Jag sysslar inte med telepati eller likande fenomen, och garanterar din integritet fullt ut.

Fråga gärna om det är något som verkar konstigt, oklart eller som du är intresserad av att veta mer om. Det är en spännande resa att lära känna ens egen förmåga att arbeta med energi och att läka sig själv. Jag önskar att vi alla får chansen att utveckla den förmågan, så att både vi själva och alla runtomkring oss kan må bättre, som små ringar på vattnet.

Varma hälsningar, Sandra